zaterdag 17 juni gesloten
gesloten van 26/12 t.e.m. 08/01
Home » KTM » 5e voor Brad Binder als MotoGP™ de snelheid opvoert op de Red Bull Ring

5e voor Brad Binder als MotoGP™ de snelheid opvoert op de Red Bull Ring

Brad Binder verhoogt zijn snelheid en valt aan vanaf de 12e plaats op de grid om de 5e plaats te bemachtigen
Jack Miller's hoge tempo op de Red Bull Ring laat de Aussie zijn resultaat van de 5e plaats in de zaterdagse Sprint opvolgen met meer top 5-potentieel, maar een valpartij bij lage snelheid laat hem terugvallen naar de 19e plaats
Pol Espargaro maakt zijn tweede wildcard-optreden van het seizoen op de verbeterde KTM RC16 en na zijn 9e plaats op zaterdag rijdt hij vandaag naar de 11e plaats. tweede wildcardoptreden van het seizoen op de verbeterde KTM RC16 en na zijn 9e plaats op zaterdag rijdt hij vandaag naar de 11e plaats
Celestino Vietti pakt zijn eerste Moto2™-overwinning voor Red Bull KTM Ajo na zijn start vanaf poleposition, terwijl Jose Antonio Rueda een podiumkandidaat is met de KTM RC4 in de Moto3™.

Drie Red Bull KTM RC16's in de top negen na de 14 ronden tellende zaterdagsprint gaf de fabriek stille hoop op meer punten en mogelijke prijzen tijdens hun thuis Grand Prix. Zware regen- en onweersbuien losten de dikke zomerlucht op zaterdagavond op en het hoofdevenement begon droog en warm op zondagmiddag.

Jack Miller, die zich als 5e had gekwalificeerd, maakte een betere start vanaf de tweede rij in vergelijking met zijn start op zaterdag en was al snel in de jacht op de eerste plaats buiten de podiumplekken. Bandensparen was de sleutel voor de 28 ronden lange afstand en deze factor had invloed op de voortgang van Brad Binder, die zich vanaf de 12e plaats naar het uitlaatspoor van zijn teamgenoot werkte in de openingswissels. Pol Espargaro was er ook op gebrand om niet achterop te raken en had op de Red Bull Ring veel testkilometers gemaakt met zijn nieuwste versie van de racemotor.

Aan het eind van de achtervolging was het Brad die zegevierde, met een top vijf na een typisch veeleisende Grand Prix (hij staat nu zesde in de tussenstand van het kampioenschap). Espargaro verzamelde stapels gegevens en kennis in de acute raceomstandigheden en in zijn zoektocht naar de top tien. Uiteindelijk eindigde hij als 11e, terwijl Jack uit de bovenste helft van het klassement gleed door een kleine crash in bocht 2a. Hij was in staat om te hermonteren en kwam als 19e over de streep.

Red Bull KTM Factory Racing kan het vertrouwen en de informatie die ze hebben opgedaan tijdens de drukke Oostenrijkse wedstrijd over twee weken gebruiken voor de twaalfde ronde op het circuit van MotorLand Aragon in het oosten van Spanje.

Brad Binder, 5e: "Ik kan niet meer vragen van vandaag. Ik heb van het begin tot het eind mijn best gedaan en geprobeerd om geen fouten te maken en mijn eigen ritme te bepalen zonder de band te beschadigen! We zijn erin geslaagd om met een goede staat thuis te komen. Top vijf; ik had iets meer gewild voor de Grand Prix thuis, maar we hebben dit weekend een aantal goede dingen uitgezocht, dus laten we vanaf hier verder bouwen. Ik denk dat we er goed voor staan in Aragon en ik hoop op een goed resultaat."

Pol Espargaro, 11e: "Ik had gehoopt dit weekend wat sneller te zijn omdat we zo'n goed tempo hadden tijdens de tests, maar er waren factoren zoals het extra rubber op de baan en ook de racesituaties waarmee we te maken hadden en de bandenspanning aan de voorkant. Voor de race ben ik niet al te tevreden, maar voor mijn 'normale' werk hebben we meer kunnen leren over de motor - die op een heel hoog niveau staat - en de zwakke punten en waar we ons kunnen verbeteren. We moeten nog meer testwerk doen op andere circuits en dan de motor overhandigen aan de fabrieksrijders om te zien wat zij ervan vinden."

Jack Miller, 19e: "Niet de manier waarop we wilden dat de dag zou verlopen, maar ik kwam weg met een betere start en we gingen vandaag voor een zachtere kaart. Ik verpleegde de motor in het begin en ik offerde een beetje op, maar ik voelde me comfortabel. De crash was een klein foutje. Ik kwam een beetje warm binnen en ik weet niet of ik een hobbel raakte, maar het begon te stuiteren en ik ging neer. Daarna heb ik een goede race gereden en veel goede ronden gereden. Het was dus een 'wat had kunnen zijn...', want het tempo was goed. Ik wou alleen dat ik bij de jongens had kunnen zijn met wie ik vocht."

Francesco Guidotti, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: "Over het algemeen moeten we de goede delen van het weekend pakken. Vandaag was Brad gewoon geweldig. Hij maakte geen fouten en had een geweldige start vanaf de vierde rij. Hij gaf alles wat hij had. We kennen zijn racehouding en lieten zien waartoe hij in staat was. We waren blij dat Jack weer in de top zat, ondanks de kleine crash. Hij had een uitstekende kwalificatie en was gisteren 5e. Hij kan nog steeds goede resultaten neerzetten voor het team. Pol heeft het geweldig gedaan en wat hij dit weekend heeft gedaan was erg nuttig voor het team voor de ontwikkeling. Het resultaat was ook solide! De overstap van de microfoon naar het stuur is niet gemakkelijk op dit niveau en het betekent ook dat de concurrentiepositie van de motor bemoedigend is. We zijn sterk bezig en ik wil alle fans bedanken voor onze thuisrace en alle medewerkers en het management die ons zijn komen aanmoedigen op het circuit en in de garage. Onze missie is om nu wat andere resultaten te pakken en terug te komen."

Foto's van de Grand Prix van Oostenrijk vind je HIER

Uitslagen MotoGP Grand Prix van Oostenrijk

1. Francesco Bagnaia (ITA) Ducati 42:11.173
2. Jorge Martin (ESP) Ducati +3.232
3. Enea Bastianini (ITA) Ducati +7.357
5. Brad Binder (RSA) Red Bull KTM Factory Racing +18.62011. Brad Binder (RSA) Red Bull KTM Factory Racing +18.620
11. Pol Espargaro (ESP) Red Bull KTM Factory Racing +30.526
13. Pedro Acosta (ESP) GASGAS +33.736
15. Augusto Fernandez (ESP) GASGAS +36.522
19. Jack Miller (AUS) Red Bull KTM Factory Racing +44.134

Tussenstand wereldkampioenschap MotoGP

1. Francesco Bagnaia (ITA) Ducati, 275 punten
2. Jorge Martin (ESP) Ducati, 270
3. Enea Bastianini (ITA) Ducati, 214
6. Brad Binder (RSA) KTM, 128
7. Pedro Acosta (ESP) GASGAS, 125
15. Jack Miller (AUS) KTM, 4717. Jack Miller (AUS) KTM, 47
17. Augusto Fernandez (ESP) GASGAS, 16

KTM GP Academy

20 ronden spanning, bedlamming en close-quarters competition in de Moto3 kwamen neer op een cruciale laatste twee omlopen. De hoop van Red Bull KTM Ajo voor Jose Antonio Rueda hing af van het talent en het potentieel van de Spanjaard, die de rest van het weekend lieten zien dat hij startte vanaf de tweede startrij. Rueda maakte deel uit van een groep van zeven rijders die op jacht waren naar de overwinning, maar hij kon de slipstream van de leiders niet vasthouden en passeerde de vlag als zevende. Xabi Zurutuza reed op zaterdag een slimme ronde en zette de 11e tijd neer, een van zijn beste kwalificatieprestaties van zijn rookie-seizoen tot nu toe. Op zondag moest Xabi een Long Lap-penalty uitzitten voor het overschrijden van de baanlimieten en eindigde hij op de 18e plaats.

Celestino Vietti gaf zijn voornemen voor de Moto2 aan door te herstellen van een crash op vrijdag op de Red Bull Ring en op zaterdag zijn tweede poleposition te pakken uit de laatste drie races. De Italiaan reed de wedstrijd naar zich toe en was nooit meer van zijn stuk te brengen. Hij behaalde zijn eerste overwinning voor het Red Bull KTM Ajo team met bijna twee seconden en zette daarmee zijn tweede overwinning op rij op het circuit op zijn naam. Het team verwelkomde Deniz Öncü weer in de strijd, waar de Turk eerder succes had geboekt in de Moto3. Deniz kwalificeerde zich met veel aplomb als 14e op minder dan een halve seconde van de pole position. Hij vocht vervolgens voor de top tien in zijn eerste race terug sinds hij zijn linkerhand had geblesseerd en werd 11e (zijn beste klassering van zijn rookie-seizoen).

Op zondagochtend vond de tweede race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup plaats. De Spanjaard Alvaro Carpe zegevierde op zaterdag en pakte daardoor een kleine twee punten voorsprong in het kampioenschap. Het was opnieuw Carpe die de vlag pakte en met slechts 0,2 seconde voorsprong op Maximo Quiles. Door de overwinning breidde hij zijn voorsprong uit tot 24 punten met Aragon en Misano nog voor de boeg.

Celestino Vietti: "Ongelooflijk! Op vrijdag crashte ik hard en bezeerde ik mijn hand, maar we bleven elke sessie werken. Vandaag maakte ik een klein foutje en dat was een beetje eng, maar ik heb het goed gedaan en ik ben blij voor het team tijdens hun thuis Grand Prix."

Uitslagen Moto3 Grand Prix Oostenrijk

1. David Alonso (COL) CFMOTO 33:40.607
2. David Muñoz (ESP) KTM +0.121
3. Daniel Holgado (ESP) GASGAS +0.126
5. Collin Veijer (NED) Husqvarna +0.3037. Collin Veijer (NED) Husqvarna +0.303
7. Jose Antonio Rueda (ESP) Red Bull KTM Ajo +2.790
12. Tatsuki Suzuki (JPN) Husqvarna +8.447
14. Jacob Roulstone (AUS) GASGAS +11.704
18. Xabi Zurutuza (ESP) Red Bull KTM Ajo +19.272
25. Joel Esteban (ESP) CFMOTO +30.457

Tussenstand wereldkampioenschap Moto3

1. David Alonso (COL) CFMOTO, 224 punten
2. Ivan Ortola (ESP) KTM, 153
3. Daniel Holgado (ESP) GASGAS, 149
4. Collin Veijer (NED) Husqvarna, 142
8. Jose Antonio Rueda (ESP), Red Bull KTM Ajo, 74
13. Tatsuki Suzuki (JPN) Husqvarna, 4814. Tatsuki Suzuki (JPN) Husqvarna, 48
14. Jacob Roulstone (AUS) GASGAS, 46
15. Joel Esteban (ESP) CFMOTO, 41
22. Xabi Zurutuza (ESP) Red Bull KTM Ajo, 3

Resultaten Moto2 Grand Prix van Oostenrijk

1. Celestino Vietti (ITA) Red Bull KTM Ajo 36:22.427
2. Alonso Lopez (ESP) +1.850
3. Jake Dixon (GBR) CFMOTO +1.974
7. Darryn Binder (RSA) Husqvarna +12.514
11. Deniz Öncü (T) Red Bull KTM Ajo +13.87212. Deniz Öncü (TUR) Red Bull KTM Ajo +13.872
12. Izan Guevara (ESP) CFMOTO +14.336
15. Senna Agius (AUS) Husqvarna +18.121

WK-stand Moto2

1. Sergio Garcia (ESP), 162 punten
2. Ai Ogura (JPN), 142
3. Joe Roberts (USA), 130
6. Celestino Vietti (ITA) Red Bull KTM Ajo, 96
7. Jake Dixon (GBR) CFMOTO, 94
15. Senna Agius (AUS) Husqvarna, 3316. Senna Agius (AUS) Husqvarna, 33
16. Darryn Binder (RSA) Husqvarna, 25
17. Izan Guevara (ESP) CFMOTO, 25
23. Deniz Öncü (TUR) Red Bull KTM Ajo, 11

Meer nieuws

Jarno Motors - Antwerpen

"Four wheels move the body, two wheels move the soul."
Contact - Route
Jarno Motors BV
Industrielaan 5 Unit 1
2950 Kapellen
(Industrieterrein Bosduin)
BE0719.810.967
+32 (0)3 535 12 71
+32 (0) 468 05 13 06 (Whatsapp)
Di. tot vrij. :
9.30 -12.30 en 13.00 - 18.00

Zaterdag:
10.00 tot 16.00

Zondag & maandag gesloten.

• Showroom buiten de openingsuren kan op afspraak.
MV Agusta Antwerpen
Royal Enfield Antwerpen
Moto Morini Antwerpen
© Wowart
phone-handsetmap-markermap